Tiesitkö, että yhdessä kupissa kahvia on lähes 900 eri aromia? Niitä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin viinissä. Kahvin makumaailma on siis kaukana yksinkertaisesta, ja jokainen askel siemenen kylvämisestä keitetyn kahvin juomiseen vaikuttaa kahvin ainutlaatuiseen makuun ja aromiin.
Kahvikupissasi olevan kahvin makuun vaikuttaa se, missä päin maailmaa kahvi on kasvanut, kuinka hedelmällinen maaperä on ollut, millainen sää ja ilmasto ovat olleet, onko kahvipensas saanut kasvaa varjossa vai auringossa ja miten sato on korjattu. Makuun vaikuttavat myös paahto-, jauhatus- ja panimotekniikat. Voidaan siis todeta, että kahvi on yksi monimutkaisimmista ja kiehtovimmista juomista maailmassa.
Löfbergsin maistajatiimi maistelee jopa 300 kupillista kahvia päivittäin.
Jotta saisit kaiken irti kahvinautinnostasi, kahviasiantuntijamme Anna Nordström on koonnut muutaman asia, joihin on hyvä kiinnittää huomiota kahvin valmistuksessa ja nauttimisessa: