Gluteeniton minttu-mutakakku
Mehevä suklaakakku, johon minttu ja kahvi tuovat lumoavan twistin. Vinkki: Kokeile vaihtaa peruskahvi pikakahveihimme ”Fair Fresh” tai ”Instant Bold Espresso” — erinomainen ja nopea ratkaisu kiireisemmälle leipojalle.
Ainekset
100
g
Voita
200
g
Tummaa suklaata
2
dl
Hienoa sokeria
4
kpl
Kananmunia
1
dl
Minttukarkkirouhetta, esimerkiksi Marianne Crush
Kuorrute
1
dl
Vispikermaa
1
tl
Löfbergs FAIR Fresh pikakahvia sekoitettuna 1 rkl kuumaa vettä
100
g
Tummaa suklaata
50
g
Voita
1
rkl
Siirappia
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sulata voi pienessä kattilassa ja paloittele suklaa sen joukkoon.
- Vatkaa sokeri ja kananmunat, jonka jälkeen sekoita suklaa-voiseos mukaan taikinaan.
- Lisää taikinaan minttukarkkirouhe.
- Voitele 28 cm kakkuvuoan reunat ja leikkaa leivinpaperista ympyrä vuoan pohjalle.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 15 min.
- Anna jäähtyä kunnolla.
- Irrota kakku vuoasta ja aseta leivinpaperin tai folion päälle.
- Valmista kuorrute sulattamalla suklaa kerman joukkoon kattilassa.
- Sekoita mukaan voi, kahvi ja siirappi ja levitä seos jäähtyneen kakkupohjan päälle.
- Aseta kakku kylmään ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla